Terapeuten.se

Terapeutjobb

Hem > Terapeutjobb

Terapeutjobb – Löner, jobb och arbetsuppgifter

Allt för dig som vill jobba som terapeut

Är du intresserad av att utbilda dig och jobba som terapeut? Eller är du redan utbildad och söker jobb? Här kan du läsa mer om de vanligaste yrkesgrupperna som terapeut. Du får även svar på viktiga frågor som arbetsuppgifter och lön. 

På allaterapeutjobb.se kan du som utbildad terapeut söka lediga terapeutjobb runt om i hela Sverige. Du hittar bland annat jobb inom yrkesgrupperna arbetsterapeut, fysioterapeut, spaterapeut och psykoterapeut.

Om du får blodad tand av vår guide och vill utbilda dig inom området så kan du kolla in en terapeut-utbildning hos Humanova. De erbjuder en rad olika inriktningar. Där kan du bland annat läsa till Samtalsterapeut, ACT-terapeut och parterapeut – beroende på vilken inriktning som lockar dig mest. De går dessutom igenom vad som är skillnaden på en terapeut och psykolog.

Arbetsterapeut – Vad gör en arbetsterapeut?

Arbetsterapeut är en av de vanligaste yrkesgrupperna inom terapeut-jobb. Arbetet syftar på att hjälpa människor med rehabilitering och habilitering efter t.ex. sjukdom eller skada. Men även att göra det möjligt för funktionsnedsatta eller fysiskt sjuka människor att få en väl fungerande vardag. Som arbetsterapeut är det viktigt att vara mån om andra människors hälsa och behov och i yrket så ingår det mycket personliga möten med människor.

Arbetsterapeut - Lön

Vad tjänar en arbetsterapeut? Arbetsmarknaden är ljus för dig som vill arbeta som arbetsterapeut. Lön för dig som arbetsterapeut finns på allaterapeutjobb.se. Där hittar du lönestatistik för arbetsterapeut-yrket. Ingångslönen för en arbetsterapeut ligger på ca 31 500 kronor i månaden. På deras webbplats kan du även se en lönetabell på hur lönerna skiljer sig om du arbetar inom privat eller offentlig sektor.

Här kan du se:
 • Ingångslön
 • Lönetabell
 • Privat & offentlig sektor

Jobb – Arbetsterapeut

Är du ute efter ett nytt jobb? Arbetsterapeut-tjänster finns det gott om. På allaterapeutjobb.se hittar du lediga jobb som arbetsterapeut. Här finns arbetsterapeut-jobb på heltid och deltid i städer runt om i Sverige. Hitta en tjänst som arbetsterapeut redan idag antingen inom privat eller offentlig sektor. Lycka till med jobbsökandet!
Här kan du se:
 • Arbetsterapeut-jobb
 • Heltid & deltid
 • Privat eller offentlig sektor

Utbilda dig till arbetsterapeut

Är du intresserad av att läsa mer om arbetsterapeut-utbildningar? Det krävs behörighet för att kunna arbeta som arbetsterapeut. Utbildningar och kurser finns runt om i hela Sverige. På allastudier.se kan du läsa mer om vilka arbetsterapeut-utbildningar som finns och vad som krävs för att börja studera.
Här kan du se:
 • Utbildningar
 • Behörighet
 • Distans & klassrum

Psykoterapeut – Vad gör en psykoterapeut?

Ett psykoterapeut-jobb syftar på att hjälpa människor med deras psykiska hälsa. Det handlar om att genom direkta samtal förstå patientens problem och hjälpa till med åtgärder och känslohantering. Som psykoterapeut möter man dagligen många olika med varierande problem. Vill man ha ett psykoterapeut-jobb som riktar sig åt att hjälpa unga personer med psykiska problem så kan man t.ex. jobba på BUP, som är specialister inom just barn och ungdomar.

Vad tjänar en psykoterapeut?

En psykoterapeut-lön ligger i genomsnitt på 43 400 kronor per månad. Lönen kan dock skilja sig mycket beroende på kompetens, erfarenhet och tidigare studier. På allaterapeutjobb.se kan du läsa om lön. Du kan även få tips på hur du bör tänka kring löneanspråk. 

Här kan du se:
 • Statistik
 • Tips på löneanspråk
 • Lönetabell

Psykoterapeut - Jobb

Är du utbildad terapeut och vill få förslag på lediga psykoterapeut-jobb? Allaterapeutjobb.se ger dig förslag på jobb som psykoterapeut. Du kan även filtrera på stad, samt om du är ute efter en heltid eller deltidstjänst. Här finns Sveriges alla psykoterapeut-jobb samlade.
Här kan du se:
 • Psykoterapeut-jobb
 • Heltid & deltid
 • Filtrera på stad

Hur blir man psykoterapeut?

En psykoterapeututbildning ser olika ut beroende på vilken studiebakgrund du har. Men oftast krävs en utbildning på 3–5 år. Om du vill veta mer hur du går tillväga kan du besöka framtid.se. Där kan du även få tips på vilka grundläggande kunskaper som är bra att ha inför din psykoterapeut-utbildning, samt få tips på andra liknande utbildningar.

Här kan du se:
 • Utbildningar & kurser
 • Filtrera på stad
 • Tips på liknande utbildningar

Konsultarbete för arbets- och fysioterapeuter

Är du utbildad terapeut och letar efter uppdrag inom kommun eller primärvård? Bonliva.se finns till för dig som vill jobba som arbetsterapeut eller fysioterapeut och är ute efter ett deltid- eller heltidsuppdrag. Dem är en av Sveriges ledande företag inom bemanningstjänster och erbjuder tjänster till dig som vill jobba på konsultbasis.

Lär dig mer om terapibehandlingar

Är du intresserad av att läsa mer om olika terapibehandlingar och hur dem fungerar? Besök någon av sidorna nedan för att läsa mer om hur dem kan hjälpa dig med dina problem.